Novinari u Turskoj povezuju Edina Džeku i Fenerbahce

0

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i fudbaler Rome – u posljednjim trenucima zimskog prelaznog roka je trebao pronaći novi angažman. Informacija koju su objavili brojni turski mediji u nedjelju, 31. januara 2021. godine govore da bi Džeko mogao put Istanbula, gdje će navodno pojačati ekipu Fenerbahcea.

Sinan Engin, turski sportski novinar je za jednu TV kuću rekao da ima informaciju iz kluba, koja govori da su se Fener, Džeko i Roma dogovorili sve pojedinosti.

“Moj izvor, koji me je prije bilo koga drugog obavijestio o transferu Mesuta Özila i Irfana Cana, sada mi je poslao poruku i rekao da će Džeko nositi dres Fenerbahcea!”, rekao je Engin, a ova informacija zapalila je društvene mreže u Turskoj, prenosi SCsport.ba.

Džeko je, podsjećamo, ove zime povezivan sa Interom, međutim pregovori između Rome i ovog tima su propali. U igru se uključio Fenerbahce, koji je nedavno akvizirao usluge Mesuta Ozila iz Arsenala.

Brojni turski mediji objavili su ovu vijest, dok navijači Fenerbahcea već prave videa dobrodošlice Edinu Džeki u jedan od najvećih turskih klubova.