16.04.2024.
HomeNovostiNovih 5 slučajeva koronavirusa u BIH

Novih 5 slučajeva koronavirusa u BIH

Koronavirus potvrđen je kod još pet osoba u BiH, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS. Broj oboljelih u našoj zemlji sada iznosi 18.
Broj se povećao od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj danas u 11:45 sati.

“Riječ je o ženskim osobama mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa ranije potvrđenim slučajem, koji je imao bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Hrvatskoj. Oni se osjećaju dobro, dvije osobe su u izolaciji u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a tri osobe su u kućnoj izolaciji. Ljekari Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka će pratiti njihovo zdravstveno stanje”, navodi se u saopćenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Četiri osobe kojima je potvrđen novi virus nalaze se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok je 11 osoba u kućnoj izolaciji. Svi se pacijenti osjećaju dobro i nijedan u životnoj opasnosti.

Trenutno se u Republici Srpskoj pod medicinskim nadzorom nalazi 571 osoba koja dolazi sa područja zaraženih virusom (SARS-CoV-2), a njih 147 je dovršeno.

Posljednji podaci govore da je broj oboljelih u našoj zemlji danas povećan za sedam.

Broj oboljelih u Republici Srpskoj sada iznosi 15, dok je u Federaciji BiH još uvijek troje zaraženih i svi su iz Zenice.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti