12.06.2024.
HomeNovostiNovi skandal u Priboju, umjesto slavlja okrenuli se fašizmu: "Božić je, Božić...

Novi skandal u Priboju, umjesto slavlja okrenuli se fašizmu: “Božić je, Božić je, pucaj u džamije” (VIDEO)

Na jednoj zgradi u Priboju jučer je osvanuo sramotni grafit posvećen kasapinu i osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću. Međutim, na tome nije stalo, pa se u noći sa 6. na 7. januar pojavio skandalozan snimak.

Na jednoj fotografiji se vidi natpis “Ratko Mladić heroj”, dok na drugoj “Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala”.

Nakon skandaloznog snimka, u Priboju ispisan grafit podrške balkanskom kasapinu Ratku Mladiću
REGION
Nakon skandaloznog snimka, u Priboju ispisan grafit podrške balkanskom kasapinu Ratku Mladiću
07.01.2022 u 16:58
Na snimku se vidi desetina mladića koji također u noći na sam Božić s “Božić je, Božić je, pucaj u džamije”, umjesto “pucaju prangije”, kako glasi izvorna pjesma.

Međutim ni tu nije bio kraj. Na društvenim mrežama u istoj noći osvanule su uvrede i prijetnje pribojskim imamima, izrečene u javnoj komunikaciji policajaca Vladimira Simića i Aleksija Pešterca.

Podsjećamo, Priboj je u centar pažnje došao prije nekoliko dana kada su tamošnji policajci snimljeni kako pjevaju fašističke pjesme i veličaju genocid u Srebrenici. Također, prizivali su Novom Pazaru sudbinu Vukovara.

Blaga ili nikakva reakcija države na fašističke i genocidne izlive u Priboju od prije samo nekoliko dana, počinjene od strane policijskih službenika, zasigurno je doprinijela do nastanka novih fašističkih ispada.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti