27.05.2024.
HomeNovostiNovi detalji istrage: Plaćeni ubica iz BiH likvidirao Strahinju Stojanovića u Beogradu

Novi detalji istrage: Plaćeni ubica iz BiH likvidirao Strahinju Stojanovića u Beogradu

Beogradska policija je na osnovu snimaka bezbjednosnih kamera identifikovala muškarca koji je u nedjelju na Novom Beogradu podmetnuo eksploziv pod terenac Strahinje Stojanovića i odmah potom pobjegao najverovatnije preko granice.

Kako pišu srbijanski mediji, Stojanovića je ubio državljanin Bosne i Hercegovine za kojim je odavno raspisana međunarodna potjernica.

Riječ je o profesionalnom plaćenom ubici koji je svaki detalj zločina i bjekstvo isplanirao do detalja. Iako potraga za njim i dalje traje, veruje se da je odmah poslije zločina napustio Srbiju, pa će ovo ubistvo biti dodato ostalim njegovim zlodjelima na već postojećoj potjernici.

Brzom i efikasnom istragom policija je ustanovila da je plaćeni ubica iz Bosne čitav “posao” obavio biciklom. Nadzorne kamere snimile su ga u garaži luksuznog stambenog kompleksa “Vest 65” na Novom Beogradu, gdje je Strahinja živio. Tu je najverovatnije podmetnuo vojni plastični eksploziv pentrit P-500 pod Strahinjin terenac BMW X5.

Isti biciklista snimljen je i malo kasnije, nekoliko stotina metara dalje, u Ulici omladinskih brigada, kako telefonira baš u trenutku eksplozije terenca, i to u neposrednoj blizini. Pretpostavlja se da je sačekao da Strahinja i njegova djevojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45) izađu iz garaže i potom je telefonom aktivirao bombu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti