23.02.2024.
HomeSportNove promjene u Slobodi: Smijenjen sportski direktor Sanel Mašić

Nove promjene u Slobodi: Smijenjen sportski direktor Sanel Mašić

Sanel Mašić smijenjen je s mjesta sportskog direktora tuzlanske Slobode, nezvanično tvrdi Faktor.

Menadžment kluba zahvalio je Mašiću na saradnji u nedjelju, dan poslije novog poraza Tuzlaka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Mašić je platio ceh lošoj selekciji igračkog kadra, a zbog čega je ranije odstupio i trener Gradimir Crnogorac.

Slobodu je protiv Veleža (1:2) sa klupe predvodio trenerski tandem Adnan Jahić – Adnan Osmanhodžić. Oni su samo privremeno rješenje.

Navodno, najbliži preuzimanju Slobode u ovom trenutku je Mladen Žižović, koji je u jesenjem dijelu sezone radio u Zrinjskom.

On demantuje da je dogovor postignut, ali ne negira da će razgovarati s čelnicima Crveno-crnih.

“Nismo ništa dogovorili, tek u narednim danima trebali bismo razgovarati”, kratko je za Faktor rekao Žižović.

Pored Žižovića, u medijima su kao kandidati za upražnjeno mjesto šefa stručnog štaba visoko kotirali Mirza Varešanović i Adnan Zildžović.

Sloboda u Premijer ligi ima četiri vezana poraza i sa 22 boda zauzima osmu poziciju na tabeli. S kim će Tuzlaci odmjeriti snage u narednoj utakmici bit će poznato tek nakon što se kompletira 22. kolo, a raspored posljednjih 11 kola bit će kreiran na osnovu “Bergerovih tablica”.

Crveno-crnih su protiv Veleža zaradili dva isključenja. Emir Jusić i Adnan Salihović tako nisu u konkurenciji za sljedeću utakmicu, a njima se zbog tri žuta kartona pridružio i Dženis Beganović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti