24.07.2024.
HomeNovostiNova Vlada - stara premijerka: Vučić opet u tandemu sa Anom Brnabić

Nova Vlada – stara premijerka: Vučić opet u tandemu sa Anom Brnabić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je dosadašnju premijerku Anu Brnabić za mandatarku za sastav nove Vlade Srbije.

“Ana [Brnabić] neće biti četiri godine predsednik Vlade. Njen mandat će trajati kraće i doći će do promena u Vladi 2024. godine”, naveo je Vučić u obraćanju iz Predsjedništva, prenosi Beta.

Vučić je Brnabić predložio nakon što je saslušao mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista.

Miloš Vučević potpredsjednik vlade

Tri su opcije bile za funkciju mandatara: Ana Brnabić, Miloš Vučević i kandidat iz redova koalicionih partnera Srpske napredne stranke. Vučić je ranije najavio da će od saopštavanja predloženog mandatara do konačnog sastava nove vlade proći malo vremena, te da će Srbija vrlo brzo dobiti novu Vladu, piše Euronews.

Miloš Vučević će biti potpredsjednik vlade, a Ivica Dačić će, uz važnu ministarsku imati i funkciju kod koordinatora službi bezbjednosti, rekao je Vučić.

“Biće mnogo promena u vladi, ali pred nama je sada veliki posao. Kod nas nema nikavih trzavica, svađa, dobro znamo šta radimo i koliko je važno da sačuvamo bezbednost države. Mislim da će Miloš [Vučević] imati dodatnu dozu odgovornosti i pripremiti se za ozbiljnije funkcije u budućnosti”, rekao je Vučić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti