Nova svađa među Bošnjacima: “Bakire ne daj državu za ženu!”

0

Na kraju press-konferencije predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, novinarka televizije Face pitala ga je kada će doći u Centralni dnevnik Senada Hadžifejzovića.

Izetbegović u svom odgovoru nije štedio  novinara i voditelja već ga je napao i optužio da preferira srpske i srbijanske goste.

“Pozdravite Senada. Nadam se da ako dođem u priliku da budem gost kod Senada Hadžifejzovića da će me tretirati onako kako tretira srbijanske i srpske predstavnike odnosno da će me pustiti da govori i to je jedan od razloga zašto ne dolazim. On ima poseban odnos prema Bošnjacima i puno mekši i snishodljiviji prema Srbima, Srbijancima i Hrvatima. Ako je spreman da razgovaramo, da me ne prekida i da pokaže poštavanje, tu sam”, rekao je Izetbegović, piše Pressmedia.

Nakon što je Bakir Izetbegović prozvao urednika i voditelja Face TV-a Senada Hadžifejzovića, stigao mu je i brutalan odgovor.

Hadžifejzović je u pet minuta raskovao i secirao političke promašaje koje je napravio Izetbegović.

“Bakire u januaru 2017. godine kada si posljedni put bio u ovom studiju imao su prije toga uslov: hoću sva pitanja unaprijed. Ti si jedini političar u mojoj karijeri kojem sam dao sva pitanja unaprijed. Producenti su bili šokirani zašto to raditi. Rekao sam i vidjet ćete neće ni zapamtiti pitanja osim o supruzi, a kamoli suvislo odgovoriti. Nikada nikom pa ni tvom ocu nisam rekao šta ću ga pitati ikao me je predsjednik zamolio da kažem prvo pitanje. Nisam. A tebi jesam iz sažaljenja i moje samouvjerenosti.

Kao što si vidio sa Vučićem, Pahorom, Dodikom uopće namam papir ni napisan pitanja, a tebi sam ih čak dao poslao.

Otiđi ti Bakire u Banja Luku i pred Dodika postavi mu zastavu pred nos. Ja jesam. Natjeraj ga da prihvati genocid, ja jesam. Idi u Beograd, kod Vucila i pitaj ga što ne prizna genocid, a ne da gubiš, snishdoljvo, partiju šaha.

Ja sam Vučiću rekao da skine ljagu sa svog naroda i prizna genocid. A ti si tajno, snishodljivo poslao emisare Vučiću, Zvizdića i Softića da prenesu poruku koju glasi da ćeš za par dana napraviti predstavvu u Vijećnici, da ćeš kao podnijeti zahtjev za reviziju presude i tražio da on ne reaguje.

Slagao si, sam si priznao da si slagao narod. Izdao si mrtve, poginule, jetime, udovice, majke, borce, državu, Srebrenicu.

To nije snishodljivo to je kukavički. Da li si ucijenjen, da li moraš da radiš to što radiš ili si samo politički glup?

Nisam ja pola BiH dao RS, nisam ja snishodljivo potpisao da Bošnjaci i hrvati i ostali žive u dvije enklave, sarajevskoj gazi i krajiškoj obali. Nisam ja ukinuo snishidljivo Republiku BiH već ti i tvoja stranka. Nisam ja prepustio snishodljivo zapadnu Hercegovinu i Mostar Čoviću koji funkcinaioraju kao treći entitet.

Ja sam protiv RS i FBiH , ja sam protiv entiteta i distrikta, ja sam za cjelovitu, multietničku zajedničku BiH, a ne kao ti snishodljivo za fildžan državu, piše Pressmedia.

Postoje dokazi i ljudi koji će potvrditi tu tvoju snishodljivost. Ti si snishodljivo te 2017., dao izjave u kojima odlično snishodljivo kažeš niko nikada neće ukiniti RS. RS je trajna katagorija, neka Srbi ne brinu, RS ostaje. Kada si rekao da je BiH bez RS trajana kategorija i da ne brinemo za njen ospstak?

Nisam ja snishodljivo dao Dodiku i Čoviću domove naroda. Ključeve od kuće. Sada kukaš zbog svoje snishodljivosti. Snishodljivo donji u koaliciji sa Dodikom i Čovićem. Zafrkavaju te, ismijavaju te. Sve im daješ. Daješ im više nego li sebi ili svom narodu, a o državi da ne govorim.

Ti si gubitnik. Ali nisi ti bitan, već mi. Izgubit ćemo i gubimo zbog tvoje snishodljivosti.

Snishodljivo je dogovoreno da HDZ-u daješ milijarde, Mostar, finansijsku vertikalu, preko države do kantona.

Bio su trezoru i sigurnim objektima, a moje kolege, umjetnici, novinari, inteligacije mi smo svi svaki dan prolazili kroz aleje snajpera. Moja raja, braća, sestre, kolege su mi ginule dok si snisholjivo bio u bunkeru. Ja sam platio ličnu cijenu, koja je nikavka u poređenju s tragedijom naroda, a tebi na sreću nije ništa bilo. Ti si svoje sklonio. Moja je porodica je ranjena.

Umjesto da danas demantuješ navede doktor Kurjaka, da demantuješ naše originalne dokumente koji dokazuju da je tačno to što akademik govori.

Ja nisam snishodljiv prema svojoj supruzi, bar sam ravnopravan.

A ti jesi prema svojoj. Zar ne vidiš savjete pametnijih od mene, pišu ti to, savjetuju ti to. Govore ti da ne budeš snishodljiv prema njoj. Govore ti Bakire ne daj državu za ženu!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here