Njemačku očekuje mega lockdown

0

Znanstvenici upozoravaju Angelu Merkel da se novi soj virusa širi 6-8 puta brže. Zemlje poput Irske dobro su upozorenje koliko se brzo može poništiti uspjeh u borbi protiv pandemije, rekao je premijer Sarske Tobias Hans.

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas se sastaje s premijerima saveznih pokrajina kako bi dogovorili epidemiološke mjere nakon 31. siječnja.

Stručnjaci se, kao i političari, zalažu za stroži lockdown, jer se novi soj korona virusa širi 6 do 8 puta brže, pa se i Nijemci boje da ne bi završili kao Englezi.

S obzirom na to da je u Njemačkoj određen djelomični lockdown u studenom, a zatim postrožen u prosincu i produžen do kraja siječnja, što ih sada očekuje? Hoće li ući u mega-lockdown?
Naime, Nijemci su gotovo potpuno u lockdownu, a većina stanovništva se zalaže za stroži lockdown, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung, a prenose 24 sata.

Kancelarka Merkel slaže se s policijskim satom, zatvaranjem škola, obaveznim radom od kuće, brže cijepljenje i nošenje FFP2 maski, piše Der Spiegel.

Stručnjaci koji savjetuju vladu upozoravaju da ne bi bilo dobro precijeniti trenutnu pozitivnu situaciju s brojem novozaraženih.