24.06.2024.
HomeNovostiNIKŠIĆEVA PARTIJA PRED BANKROTOM: Uprkos naslijeđenim nekretninama, SDP duguje 1,8 miliona KM!

NIKŠIĆEVA PARTIJA PRED BANKROTOM: Uprkos naslijeđenim nekretninama, SDP duguje 1,8 miliona KM!

Stranke koje čine vlast u Bosni i Hercegovini na kraju prošle godine ostavile su iza sebe brojne neizmirene obaveze, a njihov ukupan dug premašio je 4,7 miliona KM, pri čemu je ubjedljivo najveći dug ostavio SDP. 

Kako piše portal Srpskainfo pozivajući se na zvanične podatke CIK-a, najveći dužnik na kraju prošle godine bila je Socijaldemkratske partija na čijem čelu se nalazi sadašnji federalni premijer Nermin Nikšić

Prema informacijama iz finansijskog izvještaja za 2022. godinu koji su stranke dostavile CIK BiH, ukupne obaveze te stranke na kraju prošle godine iznosile su 1,8 miliona KM od čega su za kredite i pozajmice dugovali 115.000 KM. Ostala dugovanja odnosila su se na neizmirene obaveze prema brojnim preduzećima, fizičkim licima, ustanovama, udruženjima i slično. 

Ova stranka je tako na kraju godine ostala dužna preduzeću “Robot general trading” čak 100.000 KM za pozajmicu iz 2018. godine. 

Osim što su ostali dužni novac medijima, SDP je na kraju prošle godine dugovala i pojedinim cvjećarama, hotelima, prevozničkim preduzećima, pa čak i knjižarama, autoelektričarima i pojedinim advokatima. 

Najveći dug stranka je na kraju godine imala prema preduzeću Metromedia iz Banja Luke, ukupno 147.701 KM, a ostali su dužni i 56.000 KM preduzeću Platinium iz Tuzle. 

SDP se već duže vremena suočava s besparicom, iako je ova partija naslijedila značajne nekretnine bivšeg Saveza komunista od čijeg iznajmljivanja ubire rentu. 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti