21.05.2024.
HomeNovostiNikšić podučio geografiji bijesne Karadžićevce u Banja Luci: "Banjaluka je BiH, nije...

Nikšić podučio geografiji bijesne Karadžićevce u Banja Luci: “Banjaluka je BiH, nije Srbija. Žao mi je što su prevareni”

Ministri vanjskih poslova i prometa i komunikacija BiH Elmedin Konaković i Edin Forto te premijer FBiH Nermin Nikšić boravili su danas u Banjaluci, u sjedištu SDP-a povodom Dana državnosti BiH, a nakon što je MUP RS zabranio održavanje akademije povodom ovog dana u hotelu Marriot. Ispred SDP-a dočekali su ih bivši borci VRS koji nisu javili skup niti im je isti bio odobren, ali policija nije reagovala. Konaković, Forto i Nikšić su dočekani zvižducima i uzvicima, a tokom sastanka učesnici skupa su puštali pjesme o Srbiji.

Novinarka iz Banjaluke postavila je pitanje Konakoviću “da li je došao u Banjaluku da provocira?”, on je odgovorio: “Nismo došli da provociramo, ovo nije poruka koja bi trebala smetati bilo kome. Ovo je poruke da je ovo jedan od najljepših bh. gradova. Nema razloga da neko bude nesretan ili nezadovoljan našim dolaskom.”

Nikšić je poručio kako mu je “žao što je ove ljude neko prevario”.

“Oni su izgubili u Drugom svjetskom ratu, partizani su porazili četnike. Banjaluka je BiH, nije Srbija. Žao mi je što su prevareni”, kazao je.

Na konstataciju novinarke da je on “u Republici Srpskoj”, odgovorio je: “RS je u BiH, znate li. Žao mi je što ste vi u zabludi. U Srbiju kada idete, idete kao Bosanski s bh. pasošima.”

Podsjetimo, nenajavljeni skup bivših boraca VRS krenuo je ispred zgrade m:tela, kratko su se zaustavili ispred hotela Marriot kako bi, kako su naveli, provjerili da li ima neko unutra, te su otišli ispred SDP-a. Puštali su pjesme o Kosovu, zatim “Raduj se srpski rode”, “Marš na Drinu” te uzvikivali “Ovo je Srbija” i “Živjela Srbija”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti