Nije Brčko Rusija: Lokalni političar u Brčkom spriječio Severinu da nastupi u Bojama Ukrajinske i BH zastave

0

Koncert Severine na Trgu mladih u Brčkom izazvao je brojne reakcije nakon što je nastupala u trenerci. Međutim, popularna Seve za koncert pripremila je posebne kostime kojima je trebala odati počast ljudima u Ukrajini, ali je bila primorana promijeniti odjeću.

Naime, hrvatska pjevačica i njen tim u ponedjeljak navečer u Brčkom su trebali nastupati u trenerkama u bojama ukrajinske zastave, ali to nisu dozvolili organizatori.

Lokalni portal piše da je Severina u Brčko stigla u posebnom outfitu, ali da se na sceni ipak pojavila u običnoj trenerci. Kako navode Severini styling, kojim je trebala skrenuti pažnju na rat u Ukrajini, spriječio je jedan lokalni političar.

Nakon glasina o promjeni stylinga za nastup oglasila se i Severina, te potvrdila da je bila prinuđena promijeniti planiranu garderobu.

“Konačno jednom mogu potvrditi da su neke glasine o meni tačne. Tako mi Alije Sirotanovića, priznajem da sam u Brčkom nastupala u trenirci neutralnih boja (i po nekima uvrijedila publiku), a razlog tome je upravo to da ne uvrijedim odjećom dio publike. Po mišljenju lokalnih političara distrikta. Daklem, cijelom bendu dala sam baš za nastup u Brčkome sašiti trenirke u bojama BiH i ukrajinske zastave. Politička vrhuška distrikta toliko se prepala da je pritom zaboravila da je i zastava njihove države istih boja kao i napadnute Ukrajine. Pa je bilo BIH – ne BIH. I završilo je ne bih! I jedino što sam imala za presvući bila je putna trenirka”, navela je.

Potom je objavila fotografije u trenerkama u bojama zastave Ukrajine da potvrdi napisano.

“U svakom slučaju, isprika publici… Slava Ukraini! Živjela nam i Bosna i Hercegovina i svi ljudi dobre volje u njoj”, dodala je.

Severina je koncert u Brčkom održala u sivoj trenerci što se nije svidjelo javnosti, a njen outfit je izazvao lavinu negativnih komentara. Međutim, vrlo brzo javnost je saznala i razlog Severininog pojavljivanja u trenerci na koncertu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here