25.07.2024.
HomeNovostiNevrijeme u našoj zemlji: Munje iznad Sarajeva, vjetar čupao stabla u Banja...

Nevrijeme u našoj zemlji: Munje iznad Sarajeva, vjetar čupao stabla u Banja Luci

Banjalukom je sinoć protunjalo jako nevrijeme koje je obaralo drveće pa su vatrogasci u najvećem gradu Srpske u poslijepodnevnim časovima imali pune ruke posla.

Tehničke intervencije uklanjanja porušenih štabala, usljed jakog vjetra praćenog kišom i grmljavinom, banjalučki vatrogasci imali su poslije 17 časova u ulicama Vojvode Pere Krece, Pilanskoj, ulici Patre, Kralja Petra Prvog Karađorđevića i u parku Mladen Stojanović.

Pritom, oko 17.50 časova vatrogasci su gasili i požar koji je izbio u jednoj roštiljnici u ulici Vladike Platona.

Kako su i najavljivali meteorolozi, stiglo je nevrijeme praćeno obilnom kišom, udarima groma i munjama te jakim vjetrom.

Od udara gromova u Sarajevu se tresli se prozori, munje osvijetlile grad kao da je dan

U videu koji smo snimili, pogledajte kako je sve počelo. Obavezno uključite zvuk jer su se od grmljavine tresli prozori zgrada a munje su obasjavale grad kao da je dan.

Iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo su također upozorili na nevrijeme koje može izazvati bujične poplave, udare vjetra i grada.

Preporučuje se svima da preduzmu mjere zaštite od poplava.

– Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće – upozorili su iz FHMZ-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti