Nevrijeme: Snijeg u Blažuju, grad u Kalesiji

0

Nakon toplog prijepodneva veliko nevrijeme zahvatilo sarajevsko naselje Blažuj, gdje je zabilježen snijeg, obilne kišne padavine i jaki udari vjetra, koji su pričinili i materijalnu štetu na nekim objektima. Naime, oštećeni su oluci na građevinama.

Iako nas od ljetnog perioda dijeli samo nekoliko dana, ovakve vremenske neprilike iznenadile su mnoge građane na području općine Ilidža.

Danas oko 13 sati Kalesiju zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno ledom i jakim naletima vjetra Led veličine oraha padao je velikom brzinom nošen jakim vjetrom i kišom. Nevrijeme nije dugo trajalo, ali je bilo jakog intenziteta.

Iz Općine Kalesija pozivaju građane u slučaju da su prouzrokovani veći problemi kada su u pitanju poplave, klizišta da kontaktiraju Civilnu zaštitu.

Nestabilne vremenske prilike nastavile su se i danas na području TK, te je i područje grada Tuzla zahvatio grmljavinski pljusak. Podsjećamo, kako je meteorolog, Nedim Sladić istakao za Tuzlanski.ba, žuti meteoalarm u Tuzlanskom kantonu nije upaljen bez razloga.