24.06.2024.
HomeNovostiNesvakidašnji sudar u Srbiji: Voz se zakucao u kamion na pruzi

Nesvakidašnji sudar u Srbiji: Voz se zakucao u kamion na pruzi

Dvije osobe povrijeđene su u stravičnom sudaru teretnog voza i kamiona na pružnom prelazu “Končarevo” između stanica Paraćin i Jagodina u Srbiji.

Na društvenim mrežama se pojavio jezivi snimak koji prikazuje momenat ove teške nesreće. Kamion se od siline udarca prevrnuo, a lokomotiva i vagon su izletjeli iz šina.

Vozač i suvozač bili su u kamionu koji se sudario sa teretnim vozom na pružnom prelazu između Jagodine i Paraćine, a činjenica da su preživjeli silovit udarac koji ih je digao u zrak zaista se može nazvati čistom srećom.

Oni su nakon saobraćajne nesreće pregledani u jagodinskoj bolnici i nisu im konstatovane teže povrede, pa je direktor te bolnice, Miloš Lukić u razgovoru za RTS najavio da će poslije opservacije i dodatnih pregleda vjerovatno biti pušteni kući.

Na lice mjesta je odmah danas izašla ekipa hitne pomoći, koja je povrijeđena lica, vozača i suvozača iz kamiona, prevezla u bolnicu.

Pripadnici MUP-a, kao i Zajednička željeznička komisija Infrastrukture željeznice Srbije i Srbija Karga, utvrđuju detalje ove nesreće.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 16 vagona, natovarenih rudom i saobraćala je iz Bora za Bar.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti