23.02.2024.
HomeNovostiNerad, nemar, pasivnost, pogodovanje: Od 50 huligana navijačke skupine Ultrasi, mostarska policija...

Nerad, nemar, pasivnost, pogodovanje: Od 50 huligana navijačke skupine Ultrasi, mostarska policija privela samo trojicu

Tri osobe su zadržane, a policija intenzivno radi na identifikaciji svih učesnika nereda koji su se sinoć iza ponoći dešavali na ulicama Mostara, potvrđeno je za Klix.ba u Operativnom centru MUP-a HNK.

Tokom sukoba dvije grupe došlo je i do materijalne štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, a više informacija bit će poznato tokom dana nakon što inspektori provedu istragu.

 

Prema nezvaničnim informacijama grupa od blizu 50 mladića koji su pripadnici navijačke grupe nogometnog kluba Zrinjski, popularni Ultrasi, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala s ciljem izazivanja nereda i fizičkog obračuna nakon čega je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe Red Army.

Tokom nereda korištena su pirotehnička sredstva, letjele su boce i kamenice, a incidenti su nastavljeni i na širem području. Još uvijek nema informacija o povrijeđenima.

Treba istaći da se sve odvijalo duboko u policijskom satu, koji je na snazi od 21:00, pa je pitanje kako je moguće da grupa od skoro 50 osoba neopaženo hoda ulicama Mostara i još izazove velike nerede oko ponoći.

Intervencijom specijalne jedinice spriječena je eskalacija nereda, a vinovnici su pobjegli i za njima sada traje potraga.

Podsjetimo, u subotu je u Mostaru igrana i nogometna utakmica između Zrinjskog i Sarajeva, a iako publici nije dozvoljeno prisustvo na tribinama, “Ultrasi” su nakratko prekinuli derbi meč ubacivanjem baklji i dimnih bombi preko ograde na teren.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti