20.06.2024.
HomeNovostiNenad Nešić i večeras digao tri prsta i to u Dnevniku FTV-a!?

Nenad Nešić i večeras digao tri prsta i to u Dnevniku FTV-a!?

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, jučer je preuzeo mandat i naredne četiri godine će biti ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine. Jučer je šokirao građane dižući tri prsta ispred zgrade PSBiH, danas je to uradio gostujući na FTV u emisiji Dnevnik D.

Voditeljica Amina Demić negodovala je ovaj čin te zamolila gosta da to ne čini, jer vrijeđa narode u BiH, a on je kazao da je to tradicionlani pozdrav srpskog naroda i da smatra da time ne vrijeđa nikog, a ako, pak, vrijeđa da se izvinjava, navodi nap.

Podsjećamo, predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović je jučer uoči sjednice fotografisao Nešića dok ulazi u zgradu Parlamentarne skupštine BiH.

Novi ministar sigurnosti s osmijehom na licu i podignuta tri prsta ulazi u državnu instituciju.

Svi oni koji su podržali ovo Vijeće ministara, a to su 23 zastupnika večeras su trebali pogledati ovu emisiju i sami se uvjeriti već prvi dan njegovog mandata kome su dali podršku!

Nešić je jučer u Sarajevu pokazivao tri prsta, a o tome kaže:

“Jučer sam naišao na gospodina Vukanovića koji se sakrio u nekom prolazu ispred Parlamentarne skupštine, učio je svoga poslanika šta treba da kaže u Parlamentu. Međutim, gospodin Grković se jučer nije ni javio za riječ. Ja sam naišao, pozdravio ga, on mi je dobacivao ode ti kod Dodika i onda sam mu poslao poljubac i pokazao tri prsta. Ja sam tim pozdravom poslao poljubac i pozdravio Nebojšu Vukanovića koji je pripadnik srpskog naroda, makar je tako bilo do jučer. Ljudi vole što sam ja takav kakav jesam, ne glumim. Ne shvatam da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju. to je tradicionalni srpski pozdrav kojim se mi pozdravljamo i ja sam tradicionalnim srpskim pozdravom pozdravio pripadnika srpskog naroda gospodina Vukanovića. Nisam nikoga provocirao niti mi je to bila namjera. Ukoliko sam nekoga uvrijedio izvinjavam se”, kazao je Nešić u Dnevniku.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti