23.06.2024.
HomeNovostiNenad Čanak: "Vučić je okružen ruskim špijunima koji će ga, ako se...

Nenad Čanak: “Vučić je okružen ruskim špijunima koji će ga, ako se okrene prema zapadu, likvidirati po naređenju Kremlja”

Novosadski političar i aktivista, osnivač Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak govoreći u večerašnjem Pressingu, kazao je da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću “ugrožen život”.

“Kad kažem da je Vučiću ugrožen život, mislim sljedeće: ako se okrene prema zapadu, on mora voditi računa o tome da je okružen ljudima koji su ruski špijuni koji će ga po naređenju Kremlja likvidirati, a ako se opredijeli na rusku stranu, njima ne treba neko ko ima autentiku, oni bi izabrali nekog od svojih pijuna koji nema nikakva uporišta i držali ga kao guvernera porobljene Srbije, koja bi isključivo bila kolonija. Što god se desi, ja Vučiću ne bih prodao životno osiguranje”, istaknuo je.

Na Balkanu su ugroženi, smatra on, oni koji se tome suprostavljaju.

“Tu bi apostrofirao i Milu Đukanovića. On je glavna pretnja planu velikosrpskog, a u ovom slučaju kremaljskog plana izlaskom Srbo-Rusije na more i ako dobije na ovim izborima to bi značilo da taj ruski plan ne uspeva. Pošto je to vezano lično za njegovu harizmu i mislim da je u velikoj opasnosti”, zaključio je Čanak.

Naveo je i da je Vučić  jak čovjek u Srbiji i mnogo toga zavisi od njegove orijentacije.

“On je svašta, ali nije lud. On vrlo dobro zna da bi to značilo prekid odnosa sa EU značio stavljanje Srbije u vazalski položaj prema Rusiji koji bi značio trajno onemogućavanje bilo kakve vođenje samostalne politike vođene u Srbiji, a on na to ne može da pristane”, rekao je Čanak, dodajući:

“Koliko se ja razumem, sa ovim isporukama oružja iz Krušika u Srbiji koja je preko raznih kanala stiglo na ukrajinsko ratište sa ukrajinske strane, meni se čini da je tu došlo do određenih odluka koje ne bi još da se saopšte građanima Srbije a koje su već počele da stupaju na snagu”.

U emisiji je nekoliko puta rekao da misli da je ovo kraj Rusije.

“Rat u Ukrajini će izgubiti tako što će morati da se vrati na granice iz 1991. godine. Biće sramnih pokušaja da se Ukrajina prekine u tome, da Rusiji eto nešto ostane, što bi bilo pogrešno, jer ako se to desi, to znači da se legitimiše da ako se nešto otme može da se zadrži“, kazao je Čanak.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti