26.02.2024.
HomeNovostiNedžad Ćosović nakon teških optužbi za veleizdaju javno obrazložio svoju krivičnu prijavu...

Nedžad Ćosović nakon teških optužbi za veleizdaju javno obrazložio svoju krivičnu prijavu protiv Bakira Izetbegovića i još 15 SDA glavešina

U uredu u Hagu radi 18 godina, a odmah zatim prelazi u bh. ambasadu u Hagu. Još je u Hagu, u ambasadi, radi.

Ja već 22 godine gledam rušenje pravde i istine u Hagu! Ja bukvalno upozoravam i molim sve relevantne funkcije i ljude šta se dešava u Hagu! To niko ne uzima za ozbiljno! Ja sam učinio svoju građansku i patriotsku obavezu! Ne mogu biti dvije istine! Svima sam sve u lice govorio! Čekao sam zadnju presudu u Hagu, jer je Ahmić veliki manipulant! Ja svoje riječi izgovoram kada se uvjerim u njih! Ovdje je izdata država Bosna i Hercegovina i žrtve! Zbog toga je ovo veleizdaja! Mi nikada nećemo imati priliku da ispavimo ovu grešku! 10 godina smo upozoravali šta će desiti, kaza je Ćosović za Face TV.

-Bakir Izetbegović je lično odgovaran za sve! Svi koji su učestovavali u izdaji revizije, on ih je unaprijedio! To ne može čovjek ni zamisliti! Preko 100 hiljada žrtava i silovanih žena je izdao Bakir Izetbegović! Javnost ovo mora da zna!
Sakib Softić je svjesno prihvatio igru zarad 150 hiljada maraka! 2013. je rekao ja sam bivši profesor! On je svjesno sve prihvatio! On je znao za dva pisma koju su sakrili! Navedeno je da Sakib Softić ne može biti agent! Ahmić je agent 25 godina! Vasvija Vidović je formirala spis i forsirala sud! Imala je raznih opstrukcija pa je smijenjena, ali rahmetli predsjednik joj je uvijek davao punu podršku, jer joj je vjerovao! Kada je došla Karla de Ponte prvo je rekla da hoće da optuži Izetbegovića! Vidović se nije složila s tim!

Ahmić je bio nezainteresovan! Kada je rahmetli predsjednik umro, počeo se baviti spletkarenjem! On niti jednog svjedoka nije našao, nije mrdnuo! Ahmić za 25 godina niti jednog svjedoka nije pronašao i nije saslušao! I kada dođu svjedoci u Hag koje smo mi pronašli, samo se sa tri svjedoka vidio! Nikada mi to neće biti jasno! On je čovjek koji nema pravosudni ispit! Oni su ga i poslali jer ništa ne zna, takav im je trebao! On nema pet sati provedenih u sudnici kada uključite i Karadžića i Mladića! Stotinu puta sam ga pitao zašto ne radi, on je rekao da neće! Mustafa Cerić je poslije Izetbeegović najodgovorniji od svih njih! Molio sam ga i upoznao sa svim! Ahmić mi je rekao da mu je reis prenio sve što mu pričao! Mustafa Cerić je bio dužan da je reaguje! Svi su znali da ja stojim iza anonimne prijave jer sam im pričao o tome! Reis Cerić mi je u više navrata slao poruke, koje su bile jako ružne od jednog vjerske vođe! Slao mi je poruke gdje on brani Bakira! Niko ne stoji iza mene! Sam sam u ovome, nažalost!

Od toliko Bošnjaka, ja sam sam! Nije me strah, neka njih bude strah! Mi smo odbranili Bosnu i Hercegovinu! Vratite film kako su se ponašali u institucijama u RS-a dok nije došao Bakir! Nisu mogli da pisnu! Bosna i Hercegovina je pobijedila u ratu, a izgubila u miru! Ko zna šta ću biti poslije ovoga! Dosta je laži! Izgubili smo jer nas vode nekompetentni ljudi! Prodali su reviziju! Ne smijemo zanemarati državne institucije! Očekujem da mi se obrati SIPA! Samo dio dokaza je u prijavi! Ahmiću sam govorio da ne radi neke stvari! Odgovorni su! Čim je ambasadorica došla odmah je dobila sve informacije! Zakazao sam joj sastanak sa registratorom Suda u Hagu, išli su na ručak. Bila je informisana! Niko ne može ući u Izetbegovićevu glavu! Poslije tog ručka mi je rekla da sam bio upravu za sve! Rekla je da Izetbegović nije dao da ona preda reviziju tužbe! 22 godine gledam izdaju države! Ahmić je zloupotrebljavao svjedoke, sve zarad privatnog interesa! Izetbegović je vjerovatno rasterećen jer sam ja predao prijavu jutros! Kada je Karadžić uhapšen, tražili su od BIH da Vasvija Vidović bude u tužilaštvu, čak da ih oni plaćaju, da budu savjetnici tužioca. Oni su tražili nekoga ko će im pomoći u dokazivanju protiv Karadžića!

Ahmić je zovnuo reisa Cerića i rekao da su iz Haškog tribinula protiv Vasvije! Uspio je u tome da one ne budu savjetnice tužioca! Ahmić je jedina osoba s kojom sam radio 14 godina! Na pitanje novinara kako je moguće da odgovornosti Beograda nema na presudi Mladića, Bramertz je odgovorio da je njima ključni fokus bio da se presude Mladić i Karadžić, a ne uključenost Beograda! Hoću da vjerujem da će tužilaštvo prihvatiti moju prijavu! Imam toliko dokaza! Amir Ahmić je postavljen za savjetnika Denisa Bećirovića! Poslije svega ovoga! Svi su dokumenti kod Bećirovića, ako ih Izetbegović nije odnio – ali nije to njegovo privatno vlasništvo! Najviše me boli gdje smo mi došli, a dobili smo rat, a sve smo izgubili u miru! Narodi Bosne i Hercegovine nisu slobodni! Mi nismo slobodni, kazao je Ćosović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti