16.06.2024.
HomeNovostiNedjelja kad je otiš'o Kuko: Da li će ga naslijediti Šiljo, Azmir...

Nedjelja kad je otiš’o Kuko: Da li će ga naslijediti Šiljo, Azmir il’ Elzina?

Hoće li se Mirsad Kukić službeno povući s mjesta predsjednika PDA, a nakon što su mu Sjedinjene Države 5. januara uvele sankcije zbog korupcije, trebalo bi se znati danas, nakon prve konstituirajuće sjednice Glavnog odbora ove stranke.

Za sada se ne zna ko bi mogao biti Kukićev nasljednik.

Da li će to biti Kukićev najodaniji poslušnik Senad Alić Šiljo iz Sapnem, koji već goinama skomrači u kantonalnoj vlasti, mijenjajući stranke i gospodare? Da li bi to mogao biti podrinjski poduzetnik Azmir Husić koji ima sve više utjecaja ne samo u PDA, već i drugim strankama na području TK? Ili će to, ipak, biti živopisna Elzina Pirić iz Banovića koja se ne ustručava javno iskazati svoje simpatije prema Kukiću?

Ko god da bude izabran za mjesto predsjednika PDA, sasvim je sigurno da će Kukić i dalje rukovoditi tom strankom “iz sjene”, ili još bolje – iz hladovine…

Podsjetimo, PDA čini dio vladajuće koalicije na području Tuzlanskoga kantona, a ukoliko Kukić ostane na čelu PDA, Naša stranka i SBB su najavile povlačenje iz koalicije, što bi moglo destabilizirati vlast u ovome kantonu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti