23.06.2024.
HomeNovostiNe radi šta hodža radi: Zašto je muftija IZ u Sandžaku Mevlud...

Ne radi šta hodža radi: Zašto je muftija IZ u Sandžaku Mevlud Dudić uručio priznanje Aleksandru Vulinu čiji policajci četnikuju po Priboju?

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin boravio je prije nepunih godinu dana u Novom Pazaru i posjetio Mešihat Islamske zajednice u Srbiji.

Hodža Mevlud Duduć je uručio Vulinu priznanje i zahvalniu. Inače, Dudić je bio rektor privatnog Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, a akon toga se vratio hodžinskom pozivu kao prva ahmedija Novog Pazara.

Osnovnu je školu završio u Tutinu, a srednju islamsku školu Alaudin medresu u Prištini. Na Islamskom teološkom fakultetu u Sarajevu diplomirao je 1989. godine. Magistar postaje 2005. godine obranom rada na temu Nastanak i razvoj medrese u Novom Pazaru na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Na istom  doktorirao je odmah nakon toga, za nepune dvije godine, tačnije 2007. godine na temu Uloga sibjan-mekteba u očuvanju islama u Sandžaku. Krajem 2013. god. imenovan je muftijom beogradskim, a na izborima za muftiju Mešihata Islamske zajednice u Sandžaku i Srbiji u izabran je u 2014. godine.

Zašto je muftija IZ u Sandžaku i Srbiji Mevlud Dudić uručio priznanje Aleksandru Vulinu čiji policajci pjevaju četničke pjesme po Priboju? Za sada niko ne zna…

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti