23.06.2024.
HomeNovostiNastavljena potraga za turskim radnicima koji su jučer pali u rijeku Bosnu

Nastavljena potraga za turskim radnicima koji su jučer pali u rijeku Bosnu

Trojica radnika angažovana na gradnji dionice autoputa A1, koridora 5c, u mjestu Kahrimani kod Topčić-Polja, grad Zenica, jučer poslije 14 sati su pala u rijeku Bosnu. Radi se o turskim državljanima koji su radili za tursku kompaniju Cengiz Insaat.

RIJEČI SVJEDOKA

Odmah po saznanju za nesreću počela je potraga koja je prekinuta sinoć zbog vodostaja rijeke i loših vremenskih uslova. Potraga će biti nastavljena danas. Angažovani su pripadnici Jedinice za podršku kantonalnog MUP-a koji sa čamcima pretražuju teren kod Begovog Hana i prema Maglaju, kao i pripadnici Gorske službe spašavanja, a tu su i radnici Cengiz Insaata koji traže kolege.

Policiji je nesreću telefonom prijavio zaštitar agencije AE sigurnost

Od dežurnog operativnog MUP-a Zeničko-dobojskog kantona saznali smo da je policiji nesreću telefonom prijavio zaštitar agencije AE sigurnost u 14.13 sati. Navodno su tijela radnika viđena u nekoliko navrata u vodi.

Tri radnika kompanije Cengiz Insaat bila su u korpi zakačenoj na kranu, uz pomoć koje su se trebali popeti do stuba na desnoj obali Bosne. Korpa se, kako nam je rečeno, otkačila i pala sa visine od desetak metara u rijeku. Jedan od radnika je uspio isplivati, a dvojicu je nabujala rijeka odnijela.

Prema riječima Rame Suhića, komandira Jedinice za podršku MUP-a ZDK-a, nastaviće potragu ujutro, “na osnovu onoga što su nam rekli svjedoci”.

SLUČAJ IZ 2019.

Podsjetimo, 14. maja 2019, šestogodišnji dječak je upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, koji ga je odnio do rijeke Bosne. Uprkos višednevnim naporima, spasioci nisu imali uspjeha.
Gorska služba spašavanja Žepče, zajedno s pripadnicima specijalne policije, Federalne uprave Civilne zaštite i mještanima, pretražila je cijelo korito potoka, ali dječaka nisu našli.

Dječak je bio u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok čiji je vodostaj porastao usljed obilnih padavina.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti