16.04.2024.
HomeSvijet"Nasmijani ubica" pokušao se ubiti u samici

“Nasmijani ubica” pokušao se ubiti u samici

Plaćeni ubica Čaba Der, koji je u Mađarskoj nepravosnažno osuđen na doživotnu robiju, pokušao je da se ubije u zatvorskoj ćeliji.

Njegov advokat Kristijan Guliak, potvrdio je za Blik da je njegov klijent u srijedu, u samici u kojoj boravi od kako je napao cimera, a potom i stražare, presjekao sebi vrat brijačem.

– Bio je u samici. Imao je brijač, presjekao je sebi vrat i napravio rez od 12 centimetara. Stražari su brzo reagovali, nije bilo potrebe da bude transportovan u bolnicu, već mu je pomoć ukazana u zatvoru – prenosi mađarski dnevnik.

Podsjetimo, Der koji je dobio nadimak “nasmijani ubica”, poslije likvidacije Nebojše Markovića u januaru 2019. u Beogradu i u Srbiji je u odsustvu osuđen na 40 godina robije.

– Razgovarao sam sa njim u srijedu ujutru, bio je zbunjen i konfuzan. Kada smo se čuli drugi put, rekao mi je da je sebi zabio nož u vrat i da je sproveden kog ljekara – rekao je advokat i podsjetio da Der u zatvoru već 10 dana štrajkuje glađu kako bi skrenuo pažnju na sebe i nezadovoljstvo zbog presude kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Razmatranje žalbi na tu presudu zakazano je za slijedeći mjesec.

Der je nezadovoljan i zbog toga što policija nije reagovala na krivičnu prijavu u kojoj je naveo ko je pokušao da ga ubije u Budimpešti. U pismu koje je dostavio beogradskom Višem sudu, Der je naveo da je ta osoba Ninoslav Konstantinović, nekadašnji pripadnik „zemunskog klana“ za kog se vjerovalo da je mrtav.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti