24.02.2024.
HomeNovostiNasilnik sa Pala supruzi prijetio STRAVIČNIM UBISTVOM: "HOĆEŠ LI DA TE SNIMIM,...

Nasilnik sa Pala supruzi prijetio STRAVIČNIM UBISTVOM: “HOĆEŠ LI DA TE SNIMIM, KAO ŠTO JE BILO U GRADAČCU”

Epilog slučaja teškog porodičnog nasilja koje se dogodilo na Palama je podizanje optužnice protiv nasilnika C.B. kome prijete tri godine zatvora, ukoliko se dokaže krivica.

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu koja C.B. tereti za krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksploziva.

Nakon potvrđivanja optužnice rješenjem suda prema optuženom je produžen pritvor koji može trajati najduže godinu dana, odnosno do nove odluke suda.

Paljanin se tereti da je u septembru ove godine u večernjim časovima, u porodičnom stanu na Palama, pijan maltretirao suprugu i prijetio da će je raznijeti bombom.

Nasilnik je nesrećnoj ženi prijetio da će je silovati, te riječima: “Hoćeš li sad da te snimim kao što je bilo u Gradačcu”, aludirajući na krvavi pohod trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića koji je mjesec dana ranije u Gradačcu ubio vanbračnu partnerku pred njenim djetetom i to prenosio na društvenim mrežama.

Drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo i duševno zdravlje člana svoje porodice, na način što je svojoj supruzi C. B. govorio da će je ubiti, kao i da će ubiti i deset ljudi, a da je ona jedanaesta. Psovao joj je, prijetio i vrijeđao riječima: ‘Hoću da te j…. kučko, silovat ću te po treći put, raznijeću te, nećeš sinove vidjeti’, kao i: ‘Hoćeš li sad da te snimim kao što je bilo u Gradačcu?'”, navodi se u činjeničnom opisu krivičnog djela za koje je osumnjičen.

Pored toga, na teret mu se stavlja da je u džepu svoje jakne, kao i u vozilu “’golf 4’” neovlašteno držao ručnu crnu bombu M-75 i ručnu zelenu bombu M-75”, čije držanje je građanima zabranjeno Zakonom o oružju i municiji.

Pritvor optuženom nakon hapšenja određen je zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti