25.07.2024.
HomeNovostiNasilje u BH gradovima: Ubistvo u Sarajevu, teške povrede u Zenici

Nasilje u BH gradovima: Ubistvo u Sarajevu, teške povrede u Zenici

Jedna osoba je preminula, a druga zadobila teške povrede u dva incidenta koja su se dogodila večeras na dvije lokacije u centru Sarajeva. Kako je potvrdio za N1 Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS, jedan napadač je povrijedio dvije osobe.

“Policija Kantona Sarajevo je oko 19.50 sati obaviještena da su dva lica povrijeđena na području općine Centar Sarajevo, te se u vezu sa povredama koje su nanesene ovim licima uz upotrebu noža, na dvije različite lokacije, dovodi isto lice, koje je uhvaćeno od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i isto je lišeno slobode. Od zadobijenih povreda jedno povrijeđeno lice je preminulo, a drugo je prevezeno na ukazivanje ljekarske pomoći. O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji rukovodi uviđajem. Više informacija će biti poznato nakon što isti bude i okončan”, naveo je Hadžiabdić.

N1 je ranije objavio kako je kod Velikog parka došlo do tučnjave i da je jedna osoba zadobila povrede. Druga lokacija napada bila je u blizini Vječne vatre.

U ulici Aska Borića u Zenici večeras je došlo do fizičkog napada više osoba na muškarca koji je zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u zeničkoj bolnici.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da je u 19 sati došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem su tri osobe napale muškarca M. M. koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Osumnjičeni za ovaj napad su uhapšeni i prevezeni u Policijski stanicu Centar gdje će biti ispitani.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti