16.06.2024.
HomeNovostiNaser Palislamović ubio pješaka i pobjegao, ali je ubrzo uhapšen: Poznat po...

Naser Palislamović ubio pješaka i pobjegao, ali je ubrzo uhapšen: Poznat po napadu na policijsku stanicu u Bugojnu i nizu krivičnih djela

Saobraćajnu nesreću koja se sinoć dogodila na Mostarskom raskršću, u blizini marketa Penny, skrivio je Naser Palislamović, koji je odranije poznat policiji, saznaje “Avaz”.

U ovoj nesreći smrtno je stradao pješak.

Porparol Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila nam je da je vozač koji je skrivio nesreću uhapšen, ali nije otkrila njegov identitet.

„Avaz“ nezvanično saznaje da je uhapšen Palislamović. Palisamovića je policija pokušala zaustaviti zbog prebrze vožnje ali on nije želio stati. Bježeći od policije udario je pješaka koji je preminuo. Nakon toga Palislamović je nastavio bježati, ali je ubrzo lociran i uhapšen.

Podsjetimo da je Palislamović bio pripadnik vehabijskog pokreta.

Osim toga, hapšen je zbog djela kao što su teška krađa, krivotvorenje, nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti.

Naser Palislamović večeras je na Mostarskom raskršću usmrtio pješaka i pobjegao, ali je ubrzo uhapšen. Pelislamović je dobro poznat organima gonjenja.

Pelislamović je bio član Aktivne islamske omladine na području Ključa. On je navodno zagovarao napad na bazu SFOR-a u Ključu – ali ostali u tom ogranku Aktivne islamske omladine nisu se slagali s tom idejom o napadu, tako da ih je on obavijestio da će to izvesti sam – nakon čega je izbačen iz te organizacije.

Palislamović je bio optužen za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. juna 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, ali je prvostepenom presudom oslobođen, da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.Palislamović je osuđen za veći broj krivičnih djela, i to teška krađa, falsifikovanje, nasilje u porodici, ugrožavanje bezbjednosti.

U avgustu ove godine pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili su ga na teritoriji općine Istočno Novo Sarajevo. Tada je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je sa još jenim licem počinio krivično djelo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

U 2004. godini, izvršen je pretres objekta koji je koristio Palislamović kojom prilikom je pronađeno 13,4 kg eksploziva TNT, 11 ručnih bombi, 328 metaka (7,62 mm) i određena količina vojne opreme.

Pored toga, Palislamović je suđen i oglašen krivim za krvično djelo namjernog nanošenja tjelesnih povreda.

Pored toga, Palislamović je osuđen za krivično djelo sitne krađe iz člana 165. Krivičnog zakona Republike Slovenije, u Općinskom sudu u Ljubljani, Slovenija, predmet br. K-523/91, od 17.12.1991. godine na zatvorsku kaznu u trajanju od 1 mjesec i 15 dana zatvora.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti