18.04.2024.
HomeNovostiNarod se opustio: Popuštanje mjera izazvalo rast broja zaraženih - u RS...

Narod se opustio: Popuštanje mjera izazvalo rast broja zaraženih – u RS 59. u Federaciji 34

U laboratorijima zdravstvenih ustanova Republike Srpske u protekla 24 sata testirano je ukupno 677 uzoraka. Od toge je prisustvo koronavirusa potvrđeno kod 59 osoba u RS i kod jedne osobe u Brčko distriktu.

Covid-19 potvrđen je kod 28 žena i 32 muškarca, saopćio je jutros ministar zdravlja RS Alen Šeranić. 

– Ovo je nešto više od osam posto u odnosu na dosadašnji period, kad smo se uglavnom kretali oko pet posto osoba koje su pozitivne na ukupan broj uzoraka, što govori o određenom popuštanju mjera – rekao je Šeranić.

On je naveo da podaci, bez obzira na sve, ne trebaju da zavaravaju, jer je očigledno da je situacija danas nepovoljnija u odnosu na prethodne dane.

– Definitivno je da se u zajednici mogu primijetiti pojedinci koji se opuštenije ponašaju i da se cijela zajednica ponaša opuštenije nego u prethodnom periodu, kada smo imali drugačije brojke nego sada – rekao je Šeranić.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jutros su zabilježena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom. Ova informacija potvrđena je za “Avaz” iz KCUS-a.

Radi se o 462 testirana uzorka. Kod jedne osobe iz Sarajeva ponovo je jutros pozitivan test, ali se ne radi o novom slučaju.

– Novi slučajevi dolaze iz Maglaja, Zavidovića, Bosanskog Petrovca, Žepča i Cazina – potvrđeno je iz KCUS-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti