01.03.2024.
HomeLifestyleNaranče jačaju imunitet i smanjuju rizik od raka

Naranče jačaju imunitet i smanjuju rizik od raka

 

Sezona je naranči i treba ih iskoristiti maksimalno. Osim što čuvaju zdravlje očiju, crijeva i želuca, one su odlične za uklanjanje štetnih toksina iz tijela

1. Puna je vitamina C – on se povezuje sa smanjenim rizikom od različitih vrsta raka, pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju DNA te je odličan protiv virusa.

2. Jača imunitet – zbog vitamina C naranče su dobre za opći imunitet.

3. Uklanja toksine iz organizma – zbog velike količine minerala u sebi naranča je odlična za izbacivanje štetnih toksina iz tijela.

4. Pomaže u borbi protiv umora – vitamin C iz naranče nam vraća snagu nakon napornog dana ili iscrpljenosti uslijed bolesti.

5. Smanjuje rizik od raka – istraživanja su pokazala da jedenje citrusa može smanjiti rizik od pojave raka usne šupljine, grkljana i želuca. ‘POPUT BOŽIĆA U ČAŠI’ Kuhano vino po receptu Jamie Olivera – odmah će vas ugrijati

6. Sprečava kožna oštećenja – antioksidansi iz naranče štite kožu od utjecaja slobodnih radikala koji pospješuju i starenje kože.

7. Održava krvni tlak u normali – naranče su bogate i vitaminom B& koji pomaže u proizvodnji hemoglobina, a i zbog dobre koncentracije magnezija održava krvni tlak u normalnim vrijednostima.

8. Kontrolira razinu šećera u krvi – vlakna iz naranče, te jednostavni šećeri koje sadrži održavaju razinu šećera u tijelu normalnom. Ti sastojci sprečavaju nagli rast ili pad razine šećera u krvi.

9. Čuvaju oči – naranče su bogat izvor karotenoida. Prisutnost vitamina A u njima prevenira bolesti očiju povezane sa starenjem, pomaže očima apsorbirati svjetlost te čuva membrane u očima zdravima.

10. Odlične protiv zatvora – sadrže razgradiva i nerazgradiva vlakna koja pomažu crijevima i želucu da rade bez problema.

 

 

24sata.hr

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti