24.07.2024.
HomeNovostiNakon pogibije supružnika Hršum na Palama: Uhapšen vozač Mercedesa, bio je pijan...

Nakon pogibije supružnika Hršum na Palama: Uhapšen vozač Mercedesa, bio je pijan i drogiran

Vozač Mercedesa Amir Kujović (36) iz Sarajeva, koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u mjestu Kalovita Brda kod Pala, u kojoj su poginuli Dario i Danijela Hršum , a četvoro povrijeđeno, uhapšen je zbog ugrožavanje javnog saobraćaja, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Saobraćajna nesreća dogodila se juče u 18:25 sati, kada su se sudarili automobil Mercedes kojim je upravljao  Amir Kujović i Audi u kojem su bili supružnici Hršum.

Dario i Danijela Hršum poginuli su na licu mjesta.

Žena suvozač u automobilu Mercedes čiji su inicijali A. R. teže je povrijeđena, dok su vozač i ostala dva putnika iz ovog automobila zadobili lakše povrede, koje su konstatovane u Klinici urgentne medicine Koševo u Sarajevu.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu u prisustvu sudskog vještaka.

Vozač Amir Kujović osumnjičen je za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja i lišen je slobode, a nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će predat nadležnom tužilaštvu.

Obdukcija tijela smrtno stradalih bitće izvršena danas u prostorijama Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske u Bijeljini.

 Kod Kujovića je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu i bio je pozitivan na test na drogu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti