22.07.2024.
HomeSvijetNAKON OBJAVE MEDIJA: Lavrov u šorcu negirao navode o hospitalizaciji

NAKON OBJAVE MEDIJA: Lavrov u šorcu negirao navode o hospitalizaciji

Nakon što su se pojavile informacije kako je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov hospitaliziran prilikom dolaska na samit G20 u Indoneziji, glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova demantovala je navode objavivši video Sergeja Lavrova na balkonu hotela u Indoneziji.

Naime, nakon što su se pojavile informacije o navodnoj hospitalizaciji, Zaharova je “posjetila” Lavrova na balkonu hotela gdje se priprema za samit G20 skupine koji bi trebao početi u utorak.

“Sergej, izvinite, ali svi pišu da ste hospitalizirani?”, pitala je Zaharova vidno zbunjenog Lavrova koji ju je na balkonu dočekao sa spisima, te u šorcu i majici.

“Predstavnici zapadnih medija već deset godina šire glasine o zdravlju predsjednika Vladimira Putina. Sve je to politička igra. Savjetujem zapadnim novinarima da budu iskreniji”, rekao je Lavrov.

Nakon što su se pojavile informacije o hospitalizaciji Sergeja Lavrova u Indoneziji, prva koja se oglasila bila je glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova.

“Nalazim se u Indoneziji sa Lavrovom. Čitamo tekst i ne možemo vjerovati svojim očima. Ispostavilo se da je hospitaliziran. Ovo je naravno, laž. Svjetska ekskluziva”, poručila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Inače, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na sastanku G20 trebao bi “mijenjati” predsjednika Rusije Vladimira Putina koji je ranije odlučio da neće putovati na sastanak.

Uprkos dolasku ruskog šefa diplomatije, zbog situacije u Ukrajini i ruske agresije, očekuje se kako će ruski zvaničnici samit provesti poprilično diplomatski izolirani od zvaničnika drugih zemalja svijeta koje u ovom trenutku podržavaju Ukrajinu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti