14.07.2024.
HomeNovostiNajmanje 7.000 zdravstvenih radnika umrlo od posljedica koronavirusa

Najmanje 7.000 zdravstvenih radnika umrlo od posljedica koronavirusa

Najmanje 7.000 zdravstvenih radnika širom svijeta umrlo je od zaraze koronavirusom, a najviše njih u Meksiku, priopćio je u četvrtak Amnesty International.

Najmanje 7.000 zdravstvenih radnika širom svijeta umrlo je od zaraze koronavirusom, uključujući njih 1.320 u Meksiku, izvijestio je Amnesty International. Iza Meksika s visokom stopom smrtnosti zdravstvenih radnika su SAD-e (1077), Brazil (634) i Indija (573), prenosi Hina.

“Mnogo mjeseci od pandemije, zdravstveni radnici i dalje umiru stravičnom brzinom u zemljama poput Meksika, Brazila i SAD-a”, rekao je Steve Cockburn, voditelj Programa ekonomske i socijalne pravde u Amnesty Internationalu.

Poručio je i kako mora postojati globalna suradnja kako bi se osiguralo da svi zdravstveni radnici dobivaju odgovarajuću zaštitnu opremu te kako bi mogli nastaviti svoj osnovni posao bez riskiranja vlastitih života.

Analiza Reutersa otkrila je da je rizik zdravstvenih radnika da umru u Meksiku četiri puta veći nego u SAD-u, a osam puta veći nego u Brazilu.

Meksiko je zabilježio više od 610.000 slučajeva zaraze koronavirusom i gotovo 66.000 smrtnih slučajeva.

Amnesty International je zatražio dodatnu pomoć zdravstvenim radnicima, navodeći Brazil kao primjer zemlje u kojem se zdravstveni radnici žale na nedostatak zaštitne opreme. “Tijekom pandemije vlade su zdravstvene radnike nazivale herojima, ali to zvuči šuplje kad toliko zdravstvenih radnika umire zbog nedostatka osnovne zaštite”, dodao je Cockburn.

 

 

(Vijesti.ba)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti