Najbolji prirodni napitci za detoksikaciju organizma..

0

S vremena na vrijeme je dobro napraviti detoks cijelog organizma, izbaciti toksine koji se talože, ali i višak vode. To se najbolje i najbrže postiže prirodnim napicima. Ovih 8 napitaka, možda niste ni znali, su prirodni diuretici i imaju neverovatno moću funkciju u čišćenju organizma.

Pomoću njih se, između ostalog, pokreće i metabolizam, uklanja osećaj nadutosti i umora.

Evo o kojim napicima je riječ:

Sok od paradajza

Paradajz je odličan diuretik, s obzirom da sadrži veliki udio vode. On je bogat karotenom, antioksidansima likopenom i vitaminom C, a sve to povoljno djeluje na izbacivanje nakupljenih toksina i vode.

Čaj od maslačka

Konzumacija ovog čaja pomaže bubrezima da izbace viška vode i soli, a pritom je i dobar izvor kalijuma koji je jedan od važnijih minerala u tijelu.

Krastavac

Obiluje sumporom, pa tako povećava lučenje mokraćne kiseline i ispuštanje toksina iz tijela. Njegovim konzumiranjem stimuliše se i izbacivanje masnoća iz organizma. U čašu vode stavite nekoliko kolutova krastavca, sačekajte nekoliko sati i konzumirajte taj napitak kako bi iz tijela izbacili sve toksine.

Peršun

Čaj od peršuna potsiče rad bubrega i tako doprinosi izbacivanju suvišne tečnosti iz tijela.

Brusnica

Brusnicu mnogi smatraju jednim od najboljih i najefikasnijih diuretika.

Uvin čaj

Čaj od uve popularan je lijek za oboljenja urinarnog trakta. Osim toga on djeluje antimikrobno i diuretski na tijelo, što ga svrstava na ovu listu prirodnih “čistača tela”.

Zeleni čaj

Potpomaže kod blage detoksikacije organizma.

Jabukovo sirće

Dodajte 2 kašičice jabukovog sirćeta u čašu vode i pijte ovaj napitak 3 put dnevno kako biste uklonili sve nakupljene toksine.

 

 

 

stillmagazin