21.06.2024.
HomeNovostiIzložba fotografija Ahmeta Bajrića Blicka: “Srebrenica 1995.- 2020.godina” sutra na Trgu slobode...

Izložba fotografija Ahmeta Bajrića Blicka: “Srebrenica 1995.- 2020.godina” sutra na Trgu slobode u Tuzli

Povodom 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, biti će upriličena izložba fotografija autora Ahmeta Bajrića Blicka “Srebrenica 1995 -2020.godina”.

Postavka izložbe bit će otvorena u četvrtak, 9. jula 2020. godine na Trgu slobode u Tuzli sa početkom u 19h.

Pozivam Vas da prisustvujete otvaranju i da na taj način zajedno obilježimo 25. godišnjicu genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Ahmet Bajrić Blicko svojim objektivom je svjedočio najtragičnijim posljedicama genocida u julu 1995.godine, počev od golgote prognanih žena,djece, staraca do proboja na slobodnu bosansku teritoriju preživjelih muškaraca iz „tadašnje kolone smrti”. Tragediju srebreničkih Bošnjaka bilježio je na grobnicama,dženazama, susretima majki sa posmrtnim ostacima svoje djece ali i njihovim ubicama.

Bajrićev fotoobjektiv svjedočio je dolasku u Srebrenicu i poklonjenje žrtvama genocida mnogih prijatelja Srebrenice i BiH iz svijeta, među kojima su najpoznatiji svjetski državnici, političari, intelektualci, vjerski dostojanstvenici, sudije međunarodnih sudova, ambasadori država akreditirani u BiH, kulturnjaci, sportisti. Sve što je radio Ahmet Bajrić Blicko u ime istorijske istine podijelio je s javnošću. Izložba koja se otvara u Tuzli, gradu koji je 1995.godine u svoje skute primio na hiljade preživjelih Srebreničana upravo to potvrđuje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti