01.03.2024.
HomeNovostiGlas razuma: Načelnik Kaknja odustao od dočeka Nove godine, razlog je stanje...

Glas razuma: Načelnik Kaknja odustao od dočeka Nove godine, razlog je stanje u Palestini

Općina Kakanj ove godine neće organizovati javni doček Nove godine zbog ratnog stanja u Palestini. Umjesto toga, ova općina je odlučila preusmjeriti sredstva za praktičnije ciljeve.

Kakanjski načelnik Mirnes Bajtarević odlučio je da ova općina neće organizovati javni doček Nove godine zbog velike empatije građana prema stanovnicima Palestine koji su trenutno u ratu.

Imaju sredstva koja su planirana preko javnih ustanova. Međutim zbog empatije naših ljudi, zbog uznemirenosti svakog dana sa njima koji dolaze sa područja Palestine, jednostavno smo smatrali da je prikladnije u ovom trenutku ta sredstva uložiti u neke druge svrhe“, rekao je za N1 Bajtarević.

Planirano je da se ta sredstva preusmjere onima kojima je to potrebno, tako su odlučili sljedeće godine obezbijediti besplatan prijevoz za srednjoškolce.

Nećemo raditi javni doček, nećemo imati vatromete i davati neke basnosnovne cifre nekim muzičkim zvijezdama radi sat vremena trajanja programa“, dodao je on.

Međutim, kako ističe, Kakanju neće biti uskraćene praznične radosti: bit će organizovan novogodišnji sadržaj posebno posljednjih sedam dana prije Nove godine.

Mislili smo na najmlađe. Organizovat ćemo programe sa vrtićima, sa nevladinim organizacijama. To će uključivati predstave, neke male koncertiće, podjele paketića i naravno, Kike Budalike, isključivo za djecu“, kazao je Bajtarević.

Bajtarević je istaknuo da je svrsishodnije sredstva preusmjeriti na nešto potrebnije građanima. Navodi da u malim zajednicama poput Kaknja, javni dočeci traju kratko, a tokom cijele noći vatrograsci, policajci i službenici hitne pomoći su “na nogama” i brinu za sigurnost građana. Odlučili su se za praktičniji korak ove godine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti