19.06.2024.
HomeNovostiNa Stupinama izrovljen trotoar, mašine stoje : Da li jedna te ista...

Na Stupinama izrovljen trotoar, mašine stoje : Da li jedna te ista firma obavlja infrastrukturne radove? (FOTO)

Radovi u tuzlanskom naselju Stupine počeli su početkom sedmice, a kada će biti završeni još uvijek niko ne zna. Indetično kao i mnogim drugim mjesnim zajednicama u gradu, rokovi su probijeni, kašnjenje se toleriše, dok građani iz svog džepa plaćaju nemar gradskih vlasti.

Uzurpiran je trotoar, pješačka zona kojom svakodnevno prodefiluje veliki broj ljudi, prije svih djece školaraca. Umjesto pješačkom zonom već pet dana glavnom saobraćajnicom moraju djeca i poslovni ljudi svakodnevno koračaju. Na licu mjesta naš dopisnik zatekao je dva radnika koja sjede na obližnjoj zelenoj površini ispod drveta, dok je u saobraćaju totalni kolaps.

Na terenu se nalazi veliki broja mašina, bagera, kamona, ugrožen je saobraćaj, te je pitanje vremena kada se može dogoditi nezgoda. A radnika ni na vidiku.

Izvođač radova je poznat, tuzlanska firma Cestotehnik, dobro poznato ime predstavnicima gradske vlasti.

Pitanje za vlast Grada Tuzla: Da li je istina da sve radove takve vrste obavlja tuzlanska firma Cestotehnik? Zašto baš ona? Da li je tenderska procedura sastavljena po njihovoj mjeri? Da li su vlasnici istoimene firme bliski pojedincima iz vladajuće partije?

Odgovore bi trebali dati nadležne službe, gradonačelnik Zijad Lugavić kao i njegovi najbliži stranački saradnici.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti