01.03.2024.
HomeNovostiNa Jahorini uhapšen Mladen Samardžija, jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca

Na Jahorini uhapšen Mladen Samardžija, jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženiji bjegunaca Evropske unije, uhapšen je danas u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Kako saznaje ATV, Samardžija je uhapšen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

Raspisana potjernica

Inače, on se već duže vrijeme nalazi u bjekstvu od slovenskog pravosuđa, budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizovani kriminal.

Potjernica je dostupna na sajtu policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Evropske unije na stranici eumostwanted.eu. Potražuje zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. bio meta prikrivenih istražilaca slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Gotovo 60.000 eura u kešu

Inače, Samardžija je i prošle godine hapšen na Palama, kada su mu u vozilu pronađeni 58.400 eura u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno s automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Također, Samardžija je u medijima spominjan i kao kum vođe “Škaljarskog klana” Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti