21.07.2024.
HomeSportN/FS BiH danas otkazuje meč sa Rusijom, ali i sa Marokom?

N/FS BiH danas otkazuje meč sa Rusijom, ali i sa Marokom?

Danas će Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine održati tematsku sjednicu Izvršnog Odbora kako bi raspravljala o otkazivanju prijateljske utakmice sa Rusijom, koja je dogovorena početkom septembra, a čini se da Zmajevi sada u potpunosti ostaju bez protivnika.

Naime, kako je naveo izvor N/FS BiH za N1, očekuje se kako će odluka da se meč sa Rusijom odigra biti stavljena van snage, nakon velikog pritiska javnosti koji je uslijedio nakon objave da je poziv FS Rusije prihvaćen na sjednici Komiteta za hitnost N/FS BiH.

Ovakav razvoj događaja bio je dosta očekivan, budući da se već neko vrijeme unutar samog saveza priča o tome da je greška napravljena, te da bi bilo bolje otkazati susret sa Rusijom.

U savezu su tražili alternativno rješenje, pa se u posljednje vrijeme govorilo o tome da bi Zmajevi prijateljsku utakmicu mogli odigrati u Dubaiju protiv reprezentacije Maroka, što potvrđuju i pisanja marokanskoh medija. I to je, međutim, opcija koja će najvjerovatnije otpasti, i to zbog obaveza fudbalera u domaćem prvenstvu.

Naime, baš u to vrijeme trebalo bi biti odigrano redovno kolo Premijer Lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, te igrači iz domaće lige ne bi mogli igrati takav susret protiv bilo koje reprezentacije u svijetu.

U svakom slučaju, zvanične odluke saveza morat će sačekati i sjednicu posebnu IO N/FS BiH, koja će imati samo jednu tačku dnevnog reda, a koja počinje u podne.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti