23.02.2024.
HomeSvijetMuslimani i Arapi u Americi neće podržati Bajdena: Iskoristio nas je

Muslimani i Arapi u Americi neće podržati Bajdena: Iskoristio nas je

Brojni Arapi i muslimani sa pravom glasa u Sjedinjenim Američkim Državama neće glasati za reizbor aktuelnog američkog predsednika Džozefa Bajdena (Joseph Biden) zbog njegove nepokolebljive podrške Izraelu i neuspjeha da se postigne trajni prekid vatre u Gazi, javlja CNN, prenosi Tanjug.

CNN podsjeća da je na prethodnim predsjedničkim izborima Bajden dobio podršku nekoliko istaknutih američkih muslimana, izabranih zvaničnika i lidera muslimanske zajednice, ali da su uoči novog izbornog ciklusa mnogi ljuti na njega.

– Vjerujem da on ne može da se iskupi. Neću glasati za Džoa Bajdena. Njegovo saučesništvo i aktivno učešće u genocidu nad palestinskim narodom u Gazi diskvalificira ga kao mog kandidata – rekao je Kalid Turani (Khalid), konsultant iz Mičigena i kopredsjedavajući mičigenskog ogranka kampanje „Napustimo Bajdena“.

Kampanja „Napustimo Bajdena“ nastala je u Minesoti nakon što je grupa američkih muslimana zatražila od američkog predsjednika da zahtjeva prekid vatre u Pojasu Gaze do 31. oktobra prošle godine, a pošto Bajden nije odgovorio na njihov zahtjev, grupa je obećala da će voditi kampanju protiv njega.

– Osjećam se iskorišteno kao muslimanski glasač. Bajden je iskoristio ljude poput mene da bi bio izabran, a sada sve radi samo u sopstvenom interesu – rekla je Arijana Afšar (27), kreatorka iz Kalifornije, prenosi CNN.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti