20.06.2024.
HomeSvijetMuskova skupo plaćena "plava ptičica" kašlje, umjesto da cvrkuće: Problemi u funkcionisanju...

Muskova skupo plaćena “plava ptičica” kašlje, umjesto da cvrkuće: Problemi u funkcionisanju Tvitera

Tviter se suočio u ponedeljak, 6. marta, sa velikim problemima jer su veze prestale da rade, neki korisnici nisu mogli da se prijave, a drugima se nisu učitavale slike.

Kompanija, koja se poslednjih meseci suočava sa sve većom nestabilnošću i greškama nakon što je Ilon Mask (Elon Musk) znatno smanjio broj zaposlenih, saopštila je:

“Neki delovi Tvitera možda trenutno ne rade kako se očekivalo. Napravili smo internu promenu koja je imala neke neželjene posledice.”

Pokušaj da posetite Tviter-ovu stranicu za pomoć u ponedeljak doveo je do poruke o grešci u kojoj se ističe: “Vaš trenutni API plan ne uključuje pristup ovoj krajnjoj tački” i prikazuje vezu do stranice programera softvera koja takođe ne radi.

Mask je u ponedeljak tvitovao: “Ova platforma je tako krhka (uzdah). Biće popravljeno uskoro.”

Kompanija je u ponedeljak nešto posle 10 sati po pacifičkom vremenu objavila na Tviteru da je rešila problem.

Prema Dovndetector-u (Downdetector), korisnici su počeli da prijavljuju prekide nešto pre podneva po američkom istočnom vremenu.

Nadzornik pristupa Internetu NetBlocks rekao je da “Tviter trenutno doživljava međunarodno usporavanje i prekide koji utiču na mnoge korisnike”, dodajući da to utiče na video sadržaj i slike. Neki korisnici nisu mogli da vide slike koje su postavljali drugi korisnici.

Tviter inženjeri i stručnjaci upozorili su da je platforma izložena povećanom riziku od habanja pošto je Mask otpustio većinu ljudi koji su radili na njenom održavanju. Prošlog meseca zbog greške korisnici nisu mogli da šalju tvitove.

U novembru, inženjeri koji su napustili Tviter opisali su za Asošiejted pres zašto očekuju neizvesnost za više od 230 miliona korisnika Tvitera sada kada je otišlo više od dve trećine inženjera za osnovne usluge ove kompanije.

Iako ne očekuju kratkoročni kolaps, inženjeri su rekli da bi Tviter mogao da postane veoma neefikasan – posebno ako Musk napravi velike promene bez mnogo testiranja.

Izvor: AP

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti