22.07.2024.
HomeNovostiMuškarac iz Prnjavora uhapšen zbog nelegalnog puštanja popularnih TV serija

Muškarac iz Prnjavora uhapšen zbog nelegalnog puštanja popularnih TV serija

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske oduzeli su od osobe čiji su inicijali A.S. iz Prnjavora veći broj predmeta zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava, čime je oštetio United Media Group za nekoliko desetina hiljada eura.

Prilikom pretresa objekata koje koristi A.S, koji je izvršen prema nalogu Suda BiH, a uz koordinaciju Tužilaštva BiH, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom, odnosno veći broj računara, prenosnih računara, USB memorijskih diskova, mobilnih telefona, SIM kartica, saopšteno je iz MUP-a RS.

Ovo krivično djelo je izvršeno od jula 2018. godine do danas, a osumnjičeni A.S. se na internetu predstavlja kao “Alex.S995” i koristi mejl adresu alextvbalkan@gmail.com.

Kao vlasnik i administrator stranice alextvonline.at.ua A.S. je omogućio pristup sadržajima TV serija “Ubice mog oca”, “Konak kod Hilmije”, “Žigosani u reketu”, “Na granici”, “Kad susjedi polude”, “Ujka – novi horizonti”, zaštićenih autorskim pravima.

A.S. je omogućavao pristup navedenim sadržajima posredstvom interneta, te na taj način izvršenjem navedenog krivičnog djela pričinio štetu za koje je oštećena United Media Group.

Protiv osumnjičenog će Tužilaštvu BiH biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pretres objekata koje koristi A.S. izvršen je okviru realizacije operativne akcije “Plagijat 2020” koja je usmjerena na sprečavanje krivičnih djela nedozvoljeno korištenje autorskih prava.

 

 

 

 

 

srna

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti