19.05.2024.
HomeNovostiMtel i Eronet isključili signal Nove BH

Mtel i Eronet isključili signal Nove BH

Ovi kablovski operateri u Bosni i Hercegovini donijeli su odluku da ne produže saradnju sa televizijom Nova BH, što će uticati na distribuciju kanala uglavnom u Republici Srpskoj i Hercegovini.

Iz Nove BH u saopštenju za javnost su kazali da je ponuda za dalju saradnju ovim operatorima bila “fer i tržišna”.

– I pored pokušaja da u vrijeme novogodišnjih praznika još jednom dođemo do zajedničkog rješenja, M:tel i Eronet su se oglušili na naš dopis i isključili signal Nove BH televizije – saopšteno je iz televizije Nova BH.

Ova televizija je, pozivajući se na “bogatu programsku šemu”, u Ugovor o distribuciji kanala uvela taksu od 0,60 eura po korisniku “što je identična cijena koju Telekom Srbija, vlasnik M:tel-a potražuje od svakog korisnika u Srbiji za emitiranje televizije BN i Hayat TV van Bosne i Hercegovine, dok za prijenos Radio televizije Srbije traže 1,2 eura po korisniku, iako se ta televizija već finansira iz budžeta Republike Srbije”.

– Kako je standard industrije da za zemaljske televizije kablovski operateri plaćaju naknadu, kako u svijetu tako i u regiji, Bosna i Hercegovina ne može i ne smije biti iznimka u tome – stoji u saopštenju.

U Republici Srpskoj Nova BH ostaje dostupna i preko Total TV-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti