23.06.2024.
HomeKolumneMože li ratni huškač postati mirotvorac: Vučić devedesetih pozivao na ubistvo 100...

Može li ratni huškač postati mirotvorac: Vučić devedesetih pozivao na ubistvo 100 muslimana za jednog Srbina, a danas u šeher Banja Luci glumio pacifistu (VIDEO)

Aleksandar Vučić je danas u Banja Luci glumio mirotvorca, govoreći “Ne pada nam na pamet ni da razmišljamo o sukobima i ratovima”, a sasvim drugačije je govorio u ratu, u Skupštini Srbije.

Kamere RTS-a zabilježile su govor mladog Vučića u Skupštini Jugoslavije 1995. godine.

“Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana! Pa vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana. Pa da vidimo smije li međunarodna zajednica ili bilo ko drugi da udari na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom”, prijetio je Aleksandar Vučić zbog NATO-vih udara na srpske položaje u Bosni i Hercegovini.

U operaciji “Namjerna sila” NATO je uništavao vojne ciljeve bosansko-hercegovačkih Srba pokušavajući ih prisiliti na pregovore, a Vučić je tada prijetio odmazdom nad muslimanima. Nije doduše specificirao namjerava li u osveti ubijati muslimane u Srbiji ili Bosni i Hercegovini, no jasna je njegova inspiracija iz 2. svjetskog rata kad su Nijemci na području Jugoslavije poduzimali takve kaznene ekspedicije usmjerene prema civilima.

Vučić je danas, boraveći u Banja Luci nastavio ratnu propagandu, samo drugim sredstvima. Lažnim dobročinstvom, mirotvorstvom, a malo je falilo i bratstvom i jedinstvom.

Šešeljev vuk – Vučić i ovog proljeća dlaku mijenja, ali ćud nikada. Bio je i ostao ratni huškač koji je služio balkanskom kasapinu Miloševiću, ratnim zločincima Karadžiću i Šešelju, i uvijek će biti na pogrešnoj strani historije, na strani zla, ubijanja, progona, destrukcije. Takav je taj Vučić s proljeća, kad mijenja dlaku, ali ćud ne.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti