1 C
Tuzla
03.02.2023
Home Novosti Možda ovaj detalj objašnjava sumanutost politike u RS-u: Kod Dodikovog savjetnika za...

Možda ovaj detalj objašnjava sumanutost politike u RS-u: Kod Dodikovog savjetnika za “vraćanje nadležnosti” policija pronašla kokain i ekstazi

0

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Marko Šukalo sinoć je uhapšen zbog posjedovanja teških droga, a riječ je o kokainu i ekstaziju.

Kako je potvrđeno BNTV u policijskim izvorima, Šukalo je bio pod dejstvom droge u jednom ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci, kada su ga policajci zajedno sa više osoba odveli u policiju.

Prema izvoru ove televizijske kuće, Šukalo nije zaveden u službeni dnevnik događaja, ali su šefovi usmeno upoznati s tim dešavanjima.

Pored savjetničke funkcije, Šukalo je i zamjenik generalnog sekretara u Vladi Republike Srpske i nalazi se u grupi povjerljivih ljudi Milorada Dodika, koji su zaduženi za izradu zakona o vraćanju nadležnosti s Bosne i Hercegovine na entitet Republiku Srpsku.

Kako prenosi na svom blogu Nebojša Vukanović, Šukalo je na saslušanju u policiji, a potom i dežurnom sudiji priznao da je ovisnik o kokainu i ekstaziju, nakon čega mu je napisana prekršajna prijava.

Kod Šukala je pronađena droga, ali je on tvrdio da je to za lično korištenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here