24.02.2024.
HomeNovostiMoj Milane jabuko sa grane: O Tijani Tegeltiji i Mladenu Samardžiji bruje...

Moj Milane jabuko sa grane: O Tijani Tegeltiji i Mladenu Samardžiji bruje mediji u regionu

Hapšenje na Jahorini odjeknulo je i medijima u regionu, a posebnu pažnju izazvala je Tijana Tegeltija, čije ime se dovodi u vezu s najtraženijim bjeguncem u regionu.

Jedan od najtraženijih bjegunaca u Europi, 33-godišnji Mladen Samardžija uhapšen u BiH u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. Uhvaćen je na Jahorini, a policija je objavila i fotografije hapšenja. Sa Samardžijom je navodno u apartmanu bila Tijana Tegeltija, nekadašnja supruga bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine, Milana Tegeltije, ali i pravnog savjetnika Milorada Dodika te predsjednika nogometnog kluba Borac, piše Slobodna Dalmacija.

Milan Tegeltija je s visoke političke dužnosti smijenjen zbog niza skandala i lošeg stanja u pravosuđu, a Tijana se u javnosti afirmirala čestim objavama na društvenim mrežama. Ona i njezin bivši suprug Milan često su putovali po Europi, ali i na egzotične lokacije, a početkom 2022. godine State Department nametnuo je sankcije Milanu Tegeltiji, ali i supruzi, zbog njegove umiješanosti u koprupciju, zabranivši im ulazak u SAD.

Mediji javljaju kako su Tijana Tegeltija i Samardžija duže vrijeme bili u ljubavnoj vezi.

Uhapšeni Mladen Samardžija rođen je 1990. godine, a Slovenija je za Samardžijom raspisala međunarodnu tjeralicu jer je nedostupan tamošnjim pravosudnim tijelima koja ga traže zbog sudjelovanja u organiziranom kriminalu i prodaji narkotika. Za iste zločine osumnjičen je i na području Bosne i Hercegovine.

 Kako je saopćila policija, istraga protiv njega provedena je u suradnji s Tužiteljstvom BiH, a dokumentirano je da je Samardžija nakon bijega iz Slovenije nastavio voditi organiziranu kriminalnu skupinu koja se bavi međunarodnim prometu opojnih droga na području Europske unije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Samardžija je i prošle godine uhapšen na Palama, kada su mu u vozilu pronađeni 58.400 eura u gotovini i četiri mobilna Mladenu Sanadžiji bruje mediji u regionu…

Tjeralica je dostupna na web stranici policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženijih bjegunaca Europske unije na stranici eumostwanted.eu. Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji su navodili da se Samardžija smatra za dobavljača heroina koji je u augustu 2020., bio meta prikrivenih istražitelja slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na vrećicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Samardžija je u medijima spominjan i kao kum vođe “škaljarskog klana” Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

Prema neslužbenim informacijama, Samardžija je preko kurira iz Slovenije organizirao transport i prodaju narkotika u zemljama regije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti