Mladost ostala bez licence

0

Nogometni/Fudbalski savez BiH potvrdio je da će Radnik naredne sezone igrati Premijer ligu, dok u niži rang seli ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja. U prostorijama NS/FS BiH je dana 31.maja održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova. A na sjednici se odlučivalo po dostavljenim žalbama FK „Olimpik“ Sarajevo i FK „Mladost“ Doboj-Kakanj na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju izdavanja licenci ovim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2021/22.

Nakon provedene procedure u skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH Drugostepena komisija za licenciranje klubova NS/FS BiH je donijela sljedeće odluke:

Odbija se žalba FK „Olimpik“ iz Sarajeva i u cjelosti se potvrđuje Odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022;

Odbija se žalba FK „Mladost“ iz Doboj-Kaknja i potvrđuje se Odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022. Odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH su konačne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here