Mladić uhapšen zbog ubistva snahe

0

Dvadesetsedmogodišnji muškarac G.S. iz Gračanice uhapšen je zbog sumnje da je dan ranije u naselju Varoš ubio svoju snahu, 44-godišnju S.S., potvrđeno je federalnim medijima.

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Amra Kapidžić za “Klix.ba” je potvrdila da je G.S. juče predat nadležnom kantonalnom tužiocu uz izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ubistvo se dogodilo u ponedjeljak naveče oko 18:45 sati, a policija je na mjesto događaja izašla nakon prijave da su se čuli jauci i galama. Smrt S.S. konstatovao je ljekar službe hitne medicinske pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama pomenutog portala, prilikom dolaska na mjesto događaja članovi porodice su policiji dali izjave koje nisu bile toliko logične zbog čega se posumnjalo da je riječ o ubistvu.

Detaljnim provjerama utvrđeno je da je za njenu smrt najvjerovatnije odgovoran G.S. koji je nakon potrage uhapšen.

Inače, S.S. bila je snaha uhapšenom G.S., a policija je pored ubijene žene pronašla i pištolj kojim je počinjeno ubistvo.