Mještani Bihaća se potukli sa migrantima

0

Mještani bihaćkog naselja Založje sukobili su se danas oko 3 sata izjutra s grupom migranata, a u ovome sukobu bilo je i povrijeđenih.

Kako su istakli u policiji, u pomenuto vrijeme dobili su dojavu o fizičkom sukobu više osoba, nakon čega je policijska patrola upućena na lice mjesta.

“Dolaskom na mjesto događaja policija je utvrdila da se dogodio fizički obračun u kojem je sudjelovalo pet mještana, te isto toliko migranata. Radi se o mještanima starosti između 24 i 35 godina, svi iz naselja Malo i Veliko Založje. Policija je ove osobe pozvala na informativni razgovor kako bi se utvrdili svi detalji i informacija u vezi ovoga događaja”, kazao je Ale Šiljdedić, portparol policije USK.

On je potvrdio kako je u Dom zdravlja u Bihaću primljen 24-godišnjak iz Bihaća s težim povredama, koji je potom prebačen u Centar urgentne medicine u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

“Nije poznato da li među migrantima ima povrijeđenih, ali se niko od njih nije javio u zdravstvene ustanove”, kazao je Šiljdedić.

Prema nezvaničnim informacijama, do sukoba je došlo zbog toga što je grupa migranata vikom i bukom narušavala javni red i mir.

 

 

nezavisne.com