Misteriozna paljevina: Ko to puši u Investiciono razvojnoj banci RS-a?

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, Odjeljenje za trasološka i daktiloskopska vještačenja i vođenje Nacionalnog AFIS registra, dostavio je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 01.05.2022.godine oko 03:00 sata u zgradi ”Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske”, stomatološke ambulante ”Simić dent” i ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”.

U dostavljenom nalazu i mišljenju se navodi da je požar započeo u dijelu bašte ugostiteljskog objekta, odnosno picerije “Corso”.

– Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće. Požar se razbuktao oko 03:00 sata i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimnjaku iz ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”, koji vodi kroz prostorije ”Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske” do vrha zgrade – saopćeno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka