24.02.2024.
HomeNovostiMIRSAD HADŽIKADIĆ: "Nakon trideset godina mahalske politike, korupcije, nepotizma… SDA nema pravo...

MIRSAD HADŽIKADIĆ: “Nakon trideset godina mahalske politike, korupcije, nepotizma… SDA nema pravo pričati o državi”

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić reagovao je na svom Facebook profilu na vijest o tome kako SDA vidi Bosnu i Hercegovinu 2043. godine, odnosno 100. godina od zasjedanja ZAVNOBiH-a.

Hadžikadićevu objavu prenosimo u cjelosti:

“Nakon trideset godina mahalske politike, korupcije, nepotizma, kriminala, podjela, iseljavanja, imenovanja podobnih umjesto sposobnih kadrova, stavljanja stranke ispred države i brojnih loših poteza koji su danas Bosnu i Hercegovinu i doveli u stanje u kojem se nalazi, Stranka demokratske akcije nam sada nudi dugoročnu viziju razvoja Bosne i Hercegovine.

Valjda su zaboravili da su stranka koja je najduže bila na vlasti prethodnih decenija i da je dosadašnje nepostojanje dugoročnog državnog programa velikim dijelom njihova odgovornost”, kaže Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Platforma za progres je, kako navodi, prije pet godina počela govoriti o važnosti dugoročnog programa za narednih 100 godina, programa koji će definisati šta želimo, gdje idemo i kako ćemo tamo stići.

“Godinama govorimo o važnosti novog društvenog ugovora koji će omogućiti definisanje osnova za kreiranje tog programa.

Sada nam njihovi stari, već poznati kadrovi govore kako je važno umjesto političkih prepucavanja u fokus staviti strateško planiranje i programe. Stvarno? Ako ovo nije vrijeđanje inteligencije, onda ne znam šta jeste.

Nakon svega što su nam pripredili i nakon što su propustili priliku da se reformišu, SDA nema pravo da kaže bilo šta o budućnosti države”, ocjenjuje Hadžikadić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti