12.06.2024.
HomeNovostiMiro Lazović: Amandmani Crne Gore nisu dobri ni za koga, genocid se...

Miro Lazović: Amandmani Crne Gore nisu dobri ni za koga, genocid se ne može individualizirati

Miro Lazović, nekadašnji predsjednik Skupštine Republike BiH i aktuelni član DF-a, izjavio je da smatra kako će ovo biti ključna godina kada su u pitanju odnosi Srbije i Rusije prema našoj zemlji.

Ističe kako živimo u turbulentnim vremenima, ne isključuje mogućnost pojedinačnih incidenata, ali od rata ne strahuje.

– Nema snage ni motiva da se napravi rat na ovim prostorima. Incidente ne isključujem, uvijek ima nekih budala koji bi isprovocirali incidente, ali to će se zadržati na nekim lokalnim i pojedinačnim stvarima. BiH ima perspektivu, Srbija treba sagledati svoju odgovornost prema politikama 90-ih godina. Politika Vučića je zarobila Srbiju i region, rekao je Lazović u intervjuu za BHRT.

Prokomentarisao je, između ostalog, Lazović i amandmane Crne Gore na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. On kaže da se Crna Gora nalazi u teškoj situaciji, te konstatuje da je tamo etabliran srpski uticaj.

– Amandman nije dobar ni za nas ni za Crnu Goru, odnosno Republiku Srpsku. Genocid se ne može individualizirati, to je dio sistema, planirana aktivnost. Ako bi se on individualizirao, došlo bi se do toga da je cjelokupno političko ili vojno vodstvo RS procesuirano u Haagu i osuđeno za genocid. Ako bi se taj amandman usvojio onda bi potpuna optužba otišla na vrh RS, bila bi označena kao genocidna, govori Lazović i dodaje: “Ne znam da li CG zna šta radi, ali ja tako razumijevam taj amandman”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti