16.06.2024.
HomeNovostiMirnes Ajanović: Političko licemjerstvo NIP-a, SDP-a i Naše stranke

Mirnes Ajanović: Političko licemjerstvo NIP-a, SDP-a i Naše stranke

Nakon jučerašnjeg istupa Milorada Dodika da se u Srebenici nije desio genocid, na što su reagovale stranke „Trojke“, zatraživši procesuiranje Milorada Dodika, oglasio se Mirnes Ajanović, predsjednik Bosanske stranke. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Medijski zahtjev za procesuiranje Milorada Dodika zbog kršenja odredbi Krivičnog zakona BiH za negiranje genocida bez podnošenja krivične prijave dokazuje repriznu licemjernost djelovanja tzv. trojke, odnosno SDP/NiP/Naša stranka, te evidentno politikanstvo u cilju pokušaja opravdanja pred građanima za otvoreno političko sluganstvo u odnosu na Milorada Dodika.

Istu politikantsku taktiku trojke medijskih zahtjeva umjesto konkretnih prijava, građani su mogli vidjeti i u njihovom proformnom zahtjevu CIK-u BiH u vezi pola miliona nevažećih glasova na proteklim Opštim izborima, ali i tada bez konkretnog podneska propisanog Izbornim zakonom BiH, na osnovu kojeg bi CIK BiH imao obavezu djelovati.

U konkretnom slučaju ponovno „najoštrije osuđivanje“ njihovog koalicionog partnera sa kojim nastavljaju političku egzistenciju, bez bilo kakvog uslovljavanja, dokazuje da trojka umije koristiti jake riječi koje nisu propraćene konkretnim i zakonitim djelovanjem u svrhu puke obmane javnosti kako bi se skrenula pažnja sa beskompromisne borbe za fotelje, zanemarajući opšte teško stanje u kojem se građani nalaze zbog stranačkog i lično interesnog djelovanja i nove vlasti, istakao je Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti